keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kalavoileipäkakku




12 siivua
vehnälesepaahtoleipäviipaletta
6 siivua
ruispaahtoleipäviipaletta

Kostutus:
1,75 dlmaitoa tai sitruunavettä

Täytteet:
200 gkylmäsavulohta
200 glämminsavulohta
1 nipputilliä
400 granskankermaa
600 gruohosipulituorejuustoa
0,5 dlsitruunamehua

musta- ja valkopippuria

Kuorrutus:
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
100 granskankermaa

Koristeet:

tuorekurkkua
kirsikkatomaattia
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
120 gkylmäsavulohta
150 glämminsavulohta

salaatinlehtiä
katkarapuja
tilliä
1sitruuna yms.

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna lämminsavulohi.

2. Hienonna tilli. Sekoita tillisilppu, ranskankerma, tuorejuusto, sitruunamehu ja pippurit. Jaa seos kahteen kulhoon.

3. Sekoita toiseen kulhoon kylmäsavulohi ja toiseen lämminsavulohi.

4. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Asettele tarjoilulautaselle tiiviisti vierekkäin kuusi vehnälesepaahtoleipää (2 x 3). Kostuta maidolla tai sitruunavedellä.

5. Levitä päälle ensimmäinen kalatäyte. Lado sen päälle ruispaahtoleivät ja kostuta. Lisää toinen kalatäyte sekä kanneksi loput vehnäleseleivät. Kostuta.

6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä seos kakun pinnalle. Tasoita reunat huolellisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti