torstai 24. kesäkuuta 2010

Munakastike

25 g rasvaa
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa , jauhettua valkopippuria
5 kpl munia

Valmistaminen:

- laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle ja laske keittämisaika n.7 min siitä kun vesi rupeaa kiehumaan. Laita munat kylmään veteen jäähtymään ja kuori ne ja paloittele ne pienemmiksi paloiksi

- sulata rasva kattilan pohjalla, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi ja lisää kaikki maito kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, että ei palaisi pohjaan

- anna kastikkeen hautua pari minuuttia

- lisää munanpalat ja kuumenna hyvin varovaisesti sekoittaen, jotta keitetty muna ei soseudu kastikkeeseen

- mausta kastike suolalla ja pippurilla

- hyvää sellaisenaan esim uusien perunoiden, sillin ja salaatin kera



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti